Tüm HVAC Sorularınız için Anlaşılması Kolay Bir Kılavuz



Keyifli bir ev için çalışan güvenilir bir HVAC sistemi önemlidir, ancak HVAC sisteminizde bir arıza yaşarsanız, durum çok hızlı bir şekilde sinir bozucu hale gelebilir. HVAC sisteminizin bakımını nasıl yapacağınızı öğrenmek, arıza olasılığıyla başlar; bu ipuçları çok faydalı olacaktır.


Bir onarım görevlisi aramadan önce HVAC sisteminizin ne tür olduğunu öğrenin. Bu, yüklenicinizin ihtiyaç duyacağından emin olmanızı sağlar.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzu görmedikleri takdirde size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Fan kanatlarınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprakları veya kalıntıları temizleyin.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Genellikle kauçuk veya metal bir başlıkları vardır. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


HVAC sisteminiz her yıl birkaç kez kontrol edilmelidir. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Soğuyunca tüm dış kondansatörleri kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sisteminizin onarım maliyeti olmadan yıllarca çalışmasını sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda çok para biriktirmenize de yardımcı olacaktır.


Enerji maliyetlerinden tasarruf etmek için programlayabileceğiniz programlanabilir bir termostat kurun. Bu termostatlardan bazıları akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, kompresörü kapatmak için fanı açın. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


Arkadaşlarınızdan ve akrabalarınızdan müteahhit tavsiyeleri isteyin. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaya fazlasıyla isteklidirler. Bu ayrıca işe almaktan kaçınmanız gereken şirketlerin adlarını öğrenmenizi sağlayacaktır.


Müşterilerin müteahhitlerle yaşadıkları deneyimler hakkında konuşmalarına olanak tanıyan birçok çevrimiçi web sitesi var. Bu, çalışmak istediğiniz ve fakir insanları bulmanız için yararlıdır.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Fiyat teklifleri için farklı şirketleri aradığınızda tonlarca tasarruf edebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için 5 ila 6 yüklenici ile iletişime geçmeye çalışmalısınız.


HVAC ünitenizin içine tıkladığınızı duyarsanız, hemen herhangi bir engel aramaya başlayın. Bazen soğutma sistemi fanlarına giren döküntüler. Bir müteahhit çağırmadan önce bunu kontrol edin.


Havayı içeride tutmak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Ayrıca hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu, sisteminizin iyi çalışmasını sağlamak için yapabileceğiniz en basit şeydir.


Ne yaptığını bilen ve hızlı çalışabilen HVAC işini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerin her zaman zamanında olmasını sağlar. Teknoloji size yardımcı olacak ve mümkün olan en iyi seçenekleri sunabilecektir. Teknisyen neyin yanlış olduğunu anladığında, bunları verimli ve hızlı bir şekilde nasıl çözeceklerini de bilmelidir.


Köşede olması gerekiyorsa, duvara doğru akmaması için hava akışının yeniden yönlendirilmesine izin veren bir tane satın alın.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde bu tür işleri olduğunu bilmeniz gerekir.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. Orada ihtiyaç duyduğunuz her an evinize gidebilirler, ne olursa olsun.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumdan daha az hale gelir. Bu, kondansatörünüzün kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bu, yeni sisteminizin evinizin ortamını rahat tutmak için ihtiyaç duyacağı BTU sayısını size söyler.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu tür bir cihaz, en iyi performansı sağlamak için ayarlarınızı sürekli olarak düzenlediği için faturalarınıza izin verdiği için enerji açısından size çok fazla para kazandıracaktır.


Artık yukarıdaki makaledeki bilgilere sahip olduğunuza göre, HVAC sisteminizi bakımlı tutmanın önemini görmek kolaydır. Sen ilgilenmezsen başarısız olur. Umarım yukarıdaki ipuçları, HVAC sisteminizden yıllarca memnun kalmanıza yardımcı olur.


Daha fazla oku: eca kalorifer petek fiyatları

Comments