Alandaki Uzmanlardan HVAC Önerileri



Harika bir HVAC sistemi, evinizin önemli bir parçasıdır. Pek çok ev sahibi, kırıldıklarında onları onarmak için para harcıyor, ancak işleri kendi başlarına nasıl düzelteceklerini çözebilselerdi, bundan kaçınılmış olurdu. Aşağıdaki ipuçları, çalışır durumda HVAC hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her bahar fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprakları veya kalıntıları temizleyin.


Kondansatör ünitenizdeki pislikleri temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınabilir ve ünitenize neden olabilir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Fan kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakları olduğu için kolayca bulabilirsiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Eğer monte ediyorsanız, dış mekan kondansatörlerini gölgeye koyun.


HVAC sisteminizin yılda en az iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu sonbaharda ve arızalarda gerçekleşmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında sıcak kalmasına yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Bir bakım ziyareti sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecektir. Bu onarımlar, HVAC sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Ev sıcaklığınızın tehlikeli derecede yükselmesine izin vermeyin. Klimalar, bir evi makul bir süre içinde yalnızca yirmi derece soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derece Fahrenheit'e ulaşırsa, o zaman sadece 80 dereceye kadar makul bir şekilde soğuyabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Zaman ve paraya değip değmeyeceklerine karar vermek için kullanabileceğiniz kanıtlanmış geçmiş performansa sahip şirketler. Daha yeni bir müteahhit istihdam etmek bir risk unsuru ile birlikte gelir.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Nihai bir karara varmadan önce birkaç arama yaparsanız tonlarca tasarruf edebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini belirlemek için en az bir avuç yükleniciden fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Bu sızıntılar giderildiğinde, testin kendi masrafını karşıladığını görebilirsiniz.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bunları sizin için test etmek üzere bir profesyonel tarafından çok az veya ücretsiz olarak test ettirebilirsiniz ve çoğu zaman bu test ücretsizdir.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Genellikle odanın kare görüntüsü başına 20 BTU'yu değiştirebilirsiniz. Soğutulacak birden fazla odanız varsa, bunların toplam kare görüntülerini eklemeniz yeterlidir.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlar. Teknisyenler ayrıca bir HVAC ünitesinde neyin yanlış gittiğini hızlı bir şekilde anlamak için ne yapacaklarını bilmelidir. Teknisyen neyin yanlış olduğunu anladığında, bunları verimli ve hızlı bir şekilde nasıl çözeceklerini de bilmelidir.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kondansatörünüzün kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için aldığınız referansları her zaman kontrol edin.


Bu, sisteminizin olması gereken BTU'yu belirler.


Kurulmuş bir programlanabilir termostat düşünün. Bu cihaz, en iyi performansı sağlamak için ayarlarınızı sürekli olarak düzenlediğinden, faturalarınızda önemli ölçüde tasarruf sağlayabilir.


Bunlar, verimlilik için belirlenmiş katı kuralları karşılayan nitelikli enerji ürünleridir. Standartlar ABD tarafından belirlenir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu birimleri incelemeye zaman ayırmak, önemli miktarda para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.


Bu makalenin daha önce de söylediği gibi, HVAC sisteminiz gerçekten önemli olan bir şeydir ve iyi çalıştığından emin olmalısınız. Şansınız varsa, bu ipuçları paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Ancak HVAC sisteminizi ciddiye almak ve iyi durumda tutmak sizin sorumluluğunuzdadır.


Daha fazla oku: eca petek fiyatı

Comments