İnanılmaz HVAC Başarısı Elde Etmenin En Önemli Sırları



HVAC hakkında her şeyi öğrenecek çok şey var gibi görünebilir. Ancak, aşağıdaki paragrafları gözden geçirmek için zamanınızı ayırmak istiyorsanız, bu şekilde olması gerekmez. Bu tavsiye, HVAC sistemi söz konusu olduğunda size yardımcı olacaktır.


Bir onarım görevlisi aramadan önce, şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye onlara yardımcı olabilecek her türlü bilgiyi vermenizi sağlayacaktır.


HVAC sistemiyle ilgili bazı sorunlarınız varsa, yardım için insanları aramadan önce evinizin etrafına bakın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsan çok daha zor olacak.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kesimlerinizi üniteden farklı bir yönde hedefleyin. Bu, enkazdaki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Dış HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yapraklar düşmeye başladığında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve tıkanırsa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Yağ delikleri varsa fan kondansatörünüzü yılda bir yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal bir kapakla kapatılır. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Dış üniteyi gölgeli yerlere koyun.


Hava soğuduğunda tüm dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sisteminizin yıllarca iyi çalışmasına yardımcı olur ve onarımlarda çok tasarruf etmenizi sağlar.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki kış aylarında da sıcak tutar.


Odanız veya eviniz için gerekli olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Daha uzun süredir ortalıkta olan şirketler, kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahiptir ve tipik olarak daha iyi hizmet sağlar. Uzun bir geçmişe sahip olmak her zaman risklidir.


HVAC yüklenicisine hizmet verecek iyi birini tavsiye edip edemeyeceklerini görmek için size yakın biriyle konuşun. İnsanlar size iyi bir deneyim yaşadıklarını söyleyeceklerdir. Kimler aramaya değerdir. Bu, istenmeyen şirketlerden kaçınmanıza da yardımcı olabilir.


Müşterilerin yorumlarını paylaşmalarına izin veren birçok site var. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz müteahhitleri ve yoksulları bulmanın iyi bir yoludur.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Çok sayıda fiyat teklifi isteyerek büyük miktarda para biriktirme potansiyeline sahipsiniz. Makul olarak hangi fiyatı ödemeyi bekleyebileceğinize karar vermek için en azından bir avuç dolusu müteahhidi aramak istiyorsunuz.


Havayı içeride tutmak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bir şeyleri test etmesi için birini de kiralayabilirsiniz ve çoğu zaman testin hiçbir maliyeti yoktur.


Klima alışverişi gerektiren alanı ölçün. Odadaki her fit kare için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Birden fazla oda AC servisine ihtiyaç duyuyorsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirdiğinizden emin olun.


Üniteyi bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyorsa, hava akış yönünü duvarınızdan uzaklaştırmanıza izin veren bir ünite satın almayı deneyin.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Gerekli olan işi yaparken deneyimli olduklarından emin olun.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans alın.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Ne olursa olsun, gerektiğinde bir eve gelebilmeleri gerekir.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu basit ipucu, kondansatörü önemli ölçüde uzatacaktır. Kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Her zaman bir HVAC yüklenicisi tarafından yaptığınız referansları kontrol edin.


Hanelerin% 66'sının sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu sızdıran kanallar, evinizin kamu hizmet maliyetlerinin dörtte birini oluşturabilir. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır, bunu kendiniz bile yapabilirsiniz, o andan itibaren her yıl elektrik faturalarınızda tasarruf etmenizi sağlar.


Artık her şeyle başa çıkmaya hazırsanız, HVAC tavsiyelerini takip ederken çok fazla sorun yaşamazsınız. Bu ipuçlarını kullanırsanız, işler sorunsuz gidecektir. Bu tavsiyeyi kullanırsanız, bundan yararlanacaksınız.


Daha fazla oku: en iyi klimalar ve fiyatları

Comments