İhtiyaçlarınız İçin Mükemmel HVAC Fikirleri Nasıl Bulunur?



HVAC hakkında bir şey öğrenmenin neredeyse imkansız olduğunu hissedebilirsiniz. Bu makaledeki bilgileri gözden geçirirseniz, o kadar da zor değil. Bu tavsiye, bu konuda basit onarımlar söz konusu olduğunda acemilere bile yardımcı olacaktır.


Birini tamir etmesi için aramadan önce HVAC sisteminizin türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duydukları bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, bir yüklenici çağırmadan önce evinizi kontrol edin. Bu, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzu görmedikleri takdirde size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Fan kanatlarınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Harici kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Harici kondansatör birimlerindeki kalıntıları düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Dış ünitenizde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kırpıntılarını diğer yönden farklı bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakları olduğu için kolayca bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı, her porta 10 damla damlatın.


Dış ünitelerinizi gölgeli yerlere koyun.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. Bunları BBB'de kontrol edin ve durumunuza bakın. Bu, akıllıca bir karar vermeniz için yapmanız gerekenlere yardımcı olabilir.


Bir süredir var olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahiptir.


Müteahhit tavsiyeleri için arkadaşlarınıza ve güvenin. Harika bir hizmet almış insanlar genellikle bunu anlatmaya isteklidirler. Bu aynı zamanda kaçınılması gereken bazı şirketlerin isimlerini anlamanıza da yardımcı olur.


Diğer müşterilerin kontrol edebileceği birçok inceleme sitesi vardır. Bu, yüklenicileri bulmanın harika bir yoludur.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Sadece ödevinizi yaparak biraz para biriktirmeniz muhtemeldir. Makul olarak hangi fiyatı ödemeyi bekleyebileceğinize karar vermek için 5 ila 6 yüklenici ile iletişime geçmeye çalışmalısınız.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarıda hava sıcakken evinizi serin tutmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Hatta çatı katınızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabileceğinizi fark edebilirsiniz.


Mevcut sisteminiz tıkanmayacaksa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları giderdiğinizde, test, enerji tasarrufu olarak kendini amorti edecektir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizin içinde daha az ısı varsa, HVAC, evi gerçekten soğutmak için daha az iş gerektirir.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Ayrıca hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Her zaman bir HVAC yüklenicisinden referanslar aldığınızdan emin olun.


Sizi fazla ücretlendirecek dürüst olmayan müteahhitler var. İyi bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kondansatörünüzün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Ünitenin gerilmesini önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Potansiyel bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima kontrol edin.


Sisteminiz için en iyi boyuttaki birimi bulurken bunun hesaba katılması gerekir.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, ısıtma ve soğutma faturalarınızı düşürür, çünkü sıcaklığı en iyi performansı sağlamak için ayarlarınızla senkronize olacak şekilde ayarladığınızda.


Energy Star ürünlerini ve ürünlerini kullanan HVAC yüklenicisini arayın. Bu derecelendirme, EPA tarafından gerekli olduğu anlamına gelir. Bu, tüm yıl boyunca enerjiden biraz tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


Motivasyona sahip olduğunuz sürece, HVAC sisteminiz hakkında bilgi edinebilirsiniz. Yukarıdaki tavsiyeleri kullanarak işlerin istediğiniz şekilde yürümesini sağlamak çok kolaydır. Bu tavsiyeyi kullanırsanız, bundan yararlanacaksınız.


Daha fazla oku: eca doğalgazlı şofben fiyatları


Comments