Hvac Hakkında Anlaşılması Kolay Mükemmel Fikirler





Düzgün işleyen bir HVAC sistemi, evinizin önemli bir parçasıdır.Çoğu insan, doğru çalışmadıklarında işleri düzeltmek için epeyce para harcar, ancak bunları düzgün bir şekilde sürdürseler bu tür sorunlardan kaçınabilirlerdi. Aşağıdaki makale tam olarak ne yaptığınızı tartışıyor.


Bir tamirci aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu bilin. Bu, yükleniciye ihtiyaç duyabileceği her türlü bilgiyi verebileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir yüklenicinin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsan çok daha zor olacak.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında fanın ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve eğer pislik bu hava akışını engelliyorsa, sorunlarla uğraşmak zorunda kalacaksınız.


Eğer monte ediyorsanız, dış mekan kondansatörlerini gölgeye koyun.


Hava soğuduğunda dış mekan kondansatörünüzü kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sisteminizin yıllarca iyi çalışmasını sağlayabilir ve onarımlarda önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Asla ev sıcaklığınızın çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, iç ortam sıcaklığını makul bir süre içinde yalnızca 20 derece Fahrenheit azaltabilir. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. Bunları BBB'de kontrol edin ve durumunuza bakın. Bu basit adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir.Bunun olduğunu görürseniz, termostatınızı yalnızca fana değiştirmeyi deneyin, böylece kompresörü devre dışı bırakır. Bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Bu bilgiler için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Arkadaşlarınızdan ve akrabalarınızdan müteahhit tavsiyeleri isteyin. Geçmişte yapmış olan insanlar normalde müteahhitlerini tavsiye etmekten çok mutlu olurlar. Bu ayrıca, işe almaktan kaçınmanız gereken bazı işletme adlarını anlamanıza da yardımcı olabilir.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Ödevinizi yaparak çok para biriktirebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini bilmek için en az bir avuç müteahhitten fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


Parlak bir bariyer, HVAC ünitenizin verimliliğini artırır. Evinizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk olduğunda serin kalmasını sağlar. Hatta doğru yapılırsa tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


Bir HVAC sistemi mi arıyorsunuz? Birkaç şeyi hesaba katmanız gerekiyor. Sistemler kapsayabilir. Daha küçük bir birim yerine bir birimin yanında hata yapmanız akıllıca olur.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları test etmesi için birini kiralayabilirsiniz.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Oda alanının her bir fit karesi için genellikle 20 BTU'yu değiştirebilirsiniz. Birden fazla odayı soğutuyorsanız, bu hesaplamaya ulaşmak için kare görüntülerini toplayın.


İyi çalışan HVAC sisteminizdeki hava filtresini değiştirin, verimliliğini artıracaktır.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC şirketi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin programda kalmasını sağlayacaktır. Ayrıca lisanslı bir teknisyen, HVAC ünitenizle ilgili herhangi bir sorunu hızlı bir şekilde teşhis etmede sorun yaşamamalıdır. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra, sorunla nasıl başa çıkacaklarını bilmeleri gerekir.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz iş için gereken deneyimi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Her zaman bir müteahhitten bazı referanslar alın.


Daha sonra yakıt ücretleri ve malzeme ücretleri gibi şeyler için sizden fazla ücret almaya çalışacak dürüst olmayan müteahhitler var. Temel bilgileri kapsayan yazılı bir sözleşme, bu olası sorun gibi bir şey olduğunda size gerçekten yardımcı olacaktır.


Evinizin en önemli kısımlarından biri HVAC sistemidir. Yukarıdaki ipuçları, onarımları minimumda tutmanızı sağlayacaktır. HVAC üniteniz hakkında elinizden gelen her şeyi bildiğinizden ve bu makalede tartışılan her şeyi anladığınızdan emin olmak sizin işinizdir.


Daha fazla oku: dikey panel radyatör fiyatları

Comments