Bu İzlenmesi Kolay İpuçları ile Hvac'i Daha İyi Anlamanıza Yardımcı Olur



Çalışmayan kırık bir HVAC ünitesi nedeniyle sıcak veya soğuk bir eve gelmek eğlenceli değildir. Aşağıdaki ipuçları bu süreçte size yardımcı olmak için harikadır.


HVAC'niz sorunla karşılaşırsa, yardım çağırmadan önce evinizde bir tur yapın. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Harici kondansatör birimlerindeki kalıntıları temizlediğinizden emin olun. Enkaz, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınarak sisteminizin arızalanmasına neden olabilir.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal kapakla kaplıdır. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Dış üniteyi gölgeli yerlere koyun.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu basit ipucu, onu yıllarca iyi durumda tutmaya yardımcı olacaktır.


Çift cam yerine tek camlı pencereleri değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki kış aylarında da sıcak havayı korur.


Ziyaret sırasında müteahhit parçaları yağlayacak, hareketli parçaları yağlayacak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol edecek. Bu basit şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Ev sıcaklığınızın tehlikeli derecede yükselmesine izin vermeyin. Klimalar gerçekten bir evi kısa sürede yaklaşık 20 derece soğutabilir. Eviniz 100 Fahrenheit dereceye yaklaşırsa, sadece 80 dereceye kadar soğutabilirsiniz. Bu, içinde uyumak için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, termostatınızı yalnızca fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Bu sorunu çözmek için bir profesyonel çağırmalısınız, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


İyi kurulmuş şirketler, genellikle daha iyi hizmet sunarlar. Daha yeni bir yüklenici işe almak, önemli bir risk almak anlamına gelir.


Tavan aranızda parlak bir bariyer bulundurmayı düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Dışarısı sıcakken evinizin serinliği arasında bir bariyer görevi görecektir. Hatta tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemi alacak mısınız? Önce birkaç şey almanız gerekecek. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde ısıtabilecekleri veya soğutabileceklerine göre derecelendirmelere sahiptir. Daha küçük olanı satın almaktansa, bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Evinizde ne kadar az ısı olursa, bir şeyleri soğutmak için klimanızı o kadar az kullanmanız gerekir.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun.Ayrıca, hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlamanın kolay bir yolunu temsil eder.


Sadece bir köşeye koyabiliyorsanız, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı, 24 saat boyunca müşterilere sunulan 24 saatlik acil durum numarasına sahip olmalıdır. Ne olursa olsun evinize istedikleri zaman ulaşabilmeleri gerekir.


Bazı müteahhitler daha sonra malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri gibi şeyler için sizden fazla ücret almaya çalışır. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu, kondansatörünüzün ömrünü önemli ölçüde uzatacaktır. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları her zaman kontrol edin.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, yaşam tarzınız nedeniyle enerji faturalarınızı düşürür.


Burada verilen tavsiyeleri izleyerek HVAC sisteminizle ilgili sorun yaşamadığınızdan emin olun. HVAC üniteniz arızalandığında mutlu olmayacaksınız. O zaman onarım maliyetlerini düşünmek durumu daha da kötüleştirir. Bu makaledeki bilgileri kullanmak yardımcı olabilir. HVAC sistem bakımı söz konusu olduğunda bu ipuçlarını unutmayın.


Daha fazla oku: doğalgazlı şofben fiyatları

Comments