Bu İzlenmesi Kolay İpuçları ile Hvac'i Daha İyi Anlamanıza Yardımcı Olur



Birçok evde bir HVAC sistemi. HVAC, insanların evinizin sıcaklığını rahat tutmasına yardımcı olan bir şeydir. Ünitenizi kurmak ve bakımını yapmak için büyük olasılıkla bir yüklenici tutmanız gerekecektir. HVAC bilgileriniz konusunda size yardımcı olacak sağlam ipuçları için okumaya devam edin.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye onlara yardımcı olabilecek bilgileri verebileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her bahar fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Dış üniteyi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


Yılda iki kez HVAC sistem denetimi yaptırdığınızdan emin olun. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Soğuyunca sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerinizi kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sistemin uzun yıllar verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.


Bu servis ziyareti sırasında profesyoneller, sistemin motorunu inceleyerek, motoru ve freon seviyelerini inceleyerek yardımcı olabilirler. Bu basit görevler, sisteminizin performansını artıracaktır.


Evinizin aşırı derecede ısınmasına izin vermeyin. Klima cihazları bir evi kısa bir süre içinde sadece yaklaşık 20 Fahrenheit kadar soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derece Fahrenheit'e ulaşırsa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Şirketleri işe almadan önce itibarlarını araştırın.Eski müşteriler tarafından yayınlanan yorumlar için en iyisini belirlemek için farklı referanslarla kontrol edin. Bu, akıllıca bir karar vermeniz için yapmanız gerekenlere yardımcı olabilir.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bunu görürseniz, termostatınızı yalnızca fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Sorun devam ederse bir uzmanı arayın.


Odanız veya eviniz için ihtiyacınız olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Daha yeni bir müteahhit kiralamak, daha büyük bir risk almak anlamına gelir.


Arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmaya isteklidir. Bu aynı zamanda hangi şirketlerden kaçınılması gerektiğini bulmanın harika bir yoludur.


Müşterilerin hizmetler tarafından kendilerine nasıl davrandıkları hakkında konuşmalarına izin veren birkaç site var. Bu, sizinle çalışmanız gerektiğini ve sizinle iyi çalışmayabilecek kişileri söyleyecektir.


Mevcut sisteminizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları onardığınızda, testin kendi masrafını karşıladığını görebilirsiniz.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, bir engel olup olmadığına bakın. Genellikle soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan enkazdan kaynaklanır. Bir teknisyeni çağırmadan önce bir göz atın.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, yapması kolay bir şeydir ve HVAC'nizi koruyacaktır.


Bir köşeye koymak zorunda kalırsanız, hava akışını duvardan uzağa yönlendirmenize izin veren bir ünite alın.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin bir acil yardım hattı olmalıdır. Ne olursa olsun ihtiyaç duyulduğunda bir eve gelebilmeleri gerekir.


Bazı müteahhitler daha sonra malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri gibi şeyler için sizden fazla ücret almaya çalışır. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Muhtemel bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima inceleyin.


Bu, evinizin rahat olması için sisteminizin ne kadar BTU'ya ihtiyacı olduğunu belirleyecektir.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, ısıtma ve soğutma faturalarınızda önemli ölçüde tasarruf sağlayabilir çünkü ayarlarınız optimum performans sağlar.


Yalnızca Energy Star ürünlerini kullanan bir HVAC şirketi bulun. Bu, ürünün onsuz olanlara göre daha verimli olmasını sağlar. Bu, yıl boyunca ısıtma ve soğutma faturalarınızı azaltmanıza yardımcı olabilecekleri anlamına gelir.


Isıtma ve soğutma sistemleriyle uğraşırken bilmeniz gereken birkaç şey var. Bir ünitenin doğru şekilde kurulduğundan emin olmanız ve ardından iyi çalışması için bakımını yapmanız gerekir. Bir HVAC ünitesi kurmanın en iyi yolunu bildiğinizden ve uygun bakımın yapıldığından emin olmak için yukarıdaki makaledeki sağlam fikirleri alın.


Daha fazla oku: eca termosifon fiyatları

Comments